Auguste Rahmberg, regissören med film i blodet.

Auguste Rahmberg har Lena Olin som mamma, och Örjan Rahmberg som pappa. Med sådana föräldrar är det kanske inte så konstigt att både talang och intresse för film funnits tidigt och vuxit sig starkt. Auguste Rahmberg benämns ibland F. Auguste Rahmberg, där F:et står för Frans. Bland Auguste Rahmbergs största framgångar märks bland annat filmerna Casanova, Dear John och Laxfiske i Jemen. 

Snabba fakta om Auguste Rahmberg:

Vem?Auguste Rahmberg, son till Lena Olin och Örjan Rahmberg
Född?Auguste Rahmberg är född 1984
Gör?Auguste Rahmberg arbetar som regissör
Bor?Enligt Eniro bor Auguste Rahmberg på Strindbergsgatan i Stockholm

Auguste Rahmberg i media

Auguste Rahmberg verkar hålla en relativt låg profil med tanke på sina egna framgångar och sina kända föräldrar. Det finns bilder på Auguste Rahmberg på nätet, och även en rad intervjuer, men  de är förhållandevis få. Det är oklart om Auguste Rahmberg har en egen facebook sida eller ett instagram konto. På Insta finns ett antal konto som skulle kunna höra till Auguste Rahmberg, men det går inte att bekräfta säkert.

Auguste Rahmberg har dock en linkedin profil, där han även har en bild på sig själv. I övrigt är det ont om bilder på Auguste Rahmberg, utöver en bild från hans bröllop. Det finns inget som tyder på att Auguste Rahmberg till exempel rest till Seattle, i varje fall hittar vi inga bilder eller texter om det. Auguste Rahmberg verkar föredra en tillbakadragen tillvaro med fokus på sitt arbete som regissör och filmproducent. 

Auguste Rahmberg och de infekterade bråken

Som son till Örjan Rahmberg, kan Auguste Rahmberg knappast ha undgått att ha blivit påverkad av den stora uppmärksamhet som avslöjandena om hans fars misshandel av Josefine Nilsson gav upphov till. Hur Auguste Rahmberg ställer sig till filmen om Josefine Nilsson,  och vad hans far gjort, är oklart.

Trots att Auguste Rahmberg är son till Lena Olin, använder Auguste Rahmberg inte namnet Olin. Han har även andra kända syskon som har helt andra efternamn, som till exempel Tilde Fröling.

Örjan Rahmberg, Auguste Rahmbergs far, var en av Dramatens stora stjärnor. Själv föredrar alltså Auguste att stå bakom kameran, istället för på scenen eller framför kameran. Via sitt arbete som regissör, har Auguste Rahmberg oerhörda möjligheter att påverka filmerna han regisserar och ta dem i den riktning han själv önskar. Det ger honom dessutom möjligheterna att välja vilka skådespelare han vill arbeta med.

Auguste Rahmberg och den kände fadern

Om man googlar “auguste rahmberg gammelfarfäder farmödrar morfäder mormödrar”

kan man få upp namnen på Augustes äldre släktingar. Det är dock utan tvekan fadern Örjan Rahmberg, som är den stora stjärnan på faderns sida av släkten.

Örjan Rahmberg har en lång karriär som Dramatenskådespelare bakom sig. Han har medverkat i ett lång rad föreställningar som blivit succeer och även många filmer. Han har även ett rykte om sig som förförare, och bad boy. Det senare blev om möjligt ännu kraftfullare efter avslöjandena om att han skulle ha misshandlat sångerskan Josefine Nilsson. I dag lever Örjan Rahmberg ett lugnare liv på Djurgården tillsammans med en ny partner.

Auguste Rahmberg behöver oavsett inte be om ursäkt för sina framgångar som regissör. Även om han kan ha inspirerats av sina föräldrar, så är det uppenbart att han själv har ett lysande öga för filmproduktion.

Auguste Rahmberg och den kända modern

Precis som Auguste Rahmbergs far, lika känd är även hans moder. Modern är nämligen den välkända skådespelerskan Lena Olin, som haft en lång internationell filmkarriär. Lena Olin lever idag tillsammans med en annan känd regissör, Lasse Hallström. Lasse Hallström har regisserat och producerat en rad stora film succeer, bland annat filmer som “Mitt liv som hund”, “Ciderhusreglerna” samt “Hypnotisören”. Hypnotisören var Lasse Hallströms första svenska projekt på många år, och är en filmatisering av pseudonymen Lars Keplers första bok om Joona Lina.

Bland Lena Olins största framgångar räknas bland annat “Varats olidliga lätthet”, “Fiender – en berättelse om kärlek” samt hennes medverkan i serien Alias, en spionserie där hon spelar karaktären Irina Derevko.

Med så kända föräldrar som Auguste Rahmberg har är det naturligt att förväntningarna är höga. Auguste Rahmberg har valt att gå sin egen väg, och har fram tills nu gjort det på ett alldeles lysande sätt.

Några filmer, regisserade av Auguste Rahmberg:

  • Dear John
  • Laxfiske i Jemen
  • Det sista offret
  • Casanova

Senaste

Gamla tekniker för att vara säker i en modern värld

Känner du dig ofta osäker på internet? Vi lever...

Cobots och Säkerhet: Hur De Bidrar Till En Säkrare Arbetsplats

Historiskt sett har process- och tillverkningsindustrin varit en hård,...

Mobila tech-trender som kommer påverka iGaming-branschen

Tech och iGaming är två branscher som båda är...

Hur VR och AR revolutionerar spelindustrin

Det pratas ofta om VR och AR när det...

Nyhetsbrev

Gamla tekniker för att vara säker i en modern värld

Känner du dig ofta osäker på internet? Vi lever...

Cobots och Säkerhet: Hur De Bidrar Till En Säkrare Arbetsplats

Historiskt sett har process- och tillverkningsindustrin varit en hård,...

Mobila tech-trender som kommer påverka iGaming-branschen

Tech och iGaming är två branscher som båda är...

Hur VR och AR revolutionerar spelindustrin

Det pratas ofta om VR och AR när det...

Mattias Flink – en militär blir massmördare

Masskjutningar har blivit allt vanligare i hela världen. De...

Gamla tekniker för att vara säker i en modern värld

Känner du dig ofta osäker på internet? Vi lever i en värld som går mer och mer mot att bli virtuell. Det är både...

Cobots och Säkerhet: Hur De Bidrar Till En Säkrare Arbetsplats

Historiskt sett har process- och tillverkningsindustrin varit en hård, tuff och farlig arbetsplats. Med tiden har arbetsplatsen blivit allt säkrare, mycket tack vare stora...

Mobila tech-trender som kommer påverka iGaming-branschen

Tech och iGaming är två branscher som båda är under ständig utveckling. Håller du koll på våra tekniknyheter så har du sett att det...