Filip Lamprecht tar stora steg i karriären

Från kändisbarn till entreprenör. Inga kliv är för stora för Filip Lamprecht och inga utmaningar för tuffa. Denne unge man dansar sig, bokstavligen, genom livet och hinner med mycket på vägen. Men hur började egentligen hans karriär? Vem är Filip Lamprechts pappa? Har han något släktskap med Idol-Tess Gustafson? Och var det egentligen Filip Lamprecht som gjorde slut med Peg Parnevik? 

Tidslinje över Filip Lamprechts liv

  • Föds 1997 i Stockholm.
  • När Filip Lamprecht är liten separerar hans föräldrar.
  • 2004 blir Lamprecht storebror när lillebror Leon föds.
  • Nästa syskon, en lillasyster, föds år 2008.
  • I tonåren börjar Filip Lamprecht arbeta som fotomodell.
  • Blir tillsammans med Peg Parnevik år 2017.
  • 2021 deltar Filip Lamprecht i UR-programet Klimatkampen.
  • Filip Lamprecht vinner 2021 års upplaga av dansprogrammet Let’s Dance.
  • 2021 tar det slut med Peg Parnevik.
  • År 2021 startar Filip Lamprecht företaget Amiculos.

Filip Lamprecht blev känd redan som spädbarn

Filip Lamprecht blev känd i media tidigt. Som son till den välkända tv-personligheten Kristin Kaspersen och OS-deltagaren Martin Lamprecht är det kanske föga förvånande att han tidigt florerade i skvallertidningar. För att ytterligare reda ut släktband kring Filip Lamprecht ska det nämnas att hans mormor var den nu framlida sångerskan Barbro “Lill-Babs” Svensson. 

Moster till Filip Lamprecht är Malin Berghagen, och genom henne har Filip kusiner vars pappa är sångaren Tommy Nilsson. Filips morfar är norsk fotbollsspelare och är känd i Norge som den enda målvakt som gjort mål i det norska landslaget. 

Släktbanden blir bara fler och fler för Filip Lamprecht

Som del i en kändisfamilj är det kanske inte så märkligt att det efter hand bildats ännu fler kända grenar på släktträdet. Få personer har en så uppmärksammad och välkänd släkt som Filip Lamprecht. En gren består av Filip Lamprechts lillebror, som hans mamma Kristin fick år 2004 tillsammans med programledaren Hans Fahlén. 

Även Filips pappa har fått barn i en ny relation. Martin Lamprechts dotter Wilda föddes år 2008 och hennes mamma är ingen mindre än den före detta friidrottaren Erika Johansson. Erika har i sin tur ytterligare en dotter. Denna dotter heter Tess Gustafsson och hon blev ett känt namn under 2020 när hon ställde upp i underhållningsprogrammet Idol. 

Filip Lamprecht var tillsammans med ett annat kändisbarn

Lika barn leka bäst, brukar det heta. Detta stämmer väl in på Filip Lamprechts förra relation. År 2017 blev Filip nämligen tillsammans med ett annat kändisbarn – Peg Parnevik. Peg är dotter till golfproffset Jesper Parnevik och barnbarn till den folkkäre underhållaren Bosse Parnevik. Filip och Peg hade känt varandra sedan barnsben när de 2017 blev kära och inledde en minst sagt stormig relation. 

Pegs familj spelade vid denna tid in realityshowen “Parneviks” och Filip blev en återkommande personlighet i programmet. Peg, som då bodde hemma hos sina föräldrar i Florida, talade även väldigt öppet om hennes och Lamprechts relation i sin podcast “Pillowtalk”. Podcasten har Peg tillsammans med sin syster Penny Parnevik. Efter fyra år tillsammans valde Filip att lämna Peg och relationen är sedan dess över. 

Filip har dansat samma väg som mamma Kristin

Filip Lamprecht har gjort precis som sin moster, Malin Berghagen, och arbetat som fotomodell i unga år. I och med relationen till Peg Parnevik fick media upp ögonen för Filip och jobbförfrågningarna började ramla in. Filips mamma, Kristin Kaspersen, vann programmet Let’s Dance år 2019 och 2021 var det hennes sons tur att ställa upp i danstävlingen. 

I sällskap av bland andra Hanna Hedlund och Anis Don Demina snörade Filip Lamprecht på sig dansskorna. Tillsammans med sin partner Linn Hegdal lyckades Filip med samma bedrift som sin mamma och kammade hem förstaplatsen. Såväl juryn som publiken var eniga om Filips talang på dansgolvet och en av hans mest känslosamma danser tillägnade Filip sin framlidna mormor Lill-Babs. 

Nytt fokus för Filip Lamprecht 

Efter Let´s Dance har Filip synts flitigt i vimlet. Sedan ett tag tillbaka har Lamprecht lagt modellkarriären på hyllan för att istället satsa på sitt nystartade företag Amiculos. Företaget fokuserar på affärsrelationer och Filip Lamprecht har, tillsammans med Joachim Grundin, grundat Amiculos. Filips roll på företaget är Creative Director och tillsammans med sju medarbetare utgör han teamet bakom Amiculos. 

Att Filip Lamprecht har siktet inställt på framgång är tydligt och med välmeriterade kollegor runt sig verkar framtiden ljus för Filips entreprenörskap. Företaget har redan nu stora kunder och knyter efter hand ett allt större kontaktnät runt sig. Idag har Amiculos bas både i Sverige och England. Vem vet vilka fler marknader som kommer utforskas av detta nystartade bolag i framtiden.

Senaste

Mobila tech-trender som kommer påverka iGaming-branschen

Tech och iGaming är två branscher som båda är...

Hur VR och AR revolutionerar spelindustrin

Det pratas ofta om VR och AR när det...

Mattias Flink – en militär blir massmördare

Masskjutningar har blivit allt vanligare i hela världen. De...

Pettson och Findus – allt du behöver veta

Pettson och Findus är en serie barnböcker av författaren...

Nyhetsbrev

Mobila tech-trender som kommer påverka iGaming-branschen

Tech och iGaming är två branscher som båda är...

Hur VR och AR revolutionerar spelindustrin

Det pratas ofta om VR och AR när det...

Mattias Flink – en militär blir massmördare

Masskjutningar har blivit allt vanligare i hela världen. De...

Pettson och Findus – allt du behöver veta

Pettson och Findus är en serie barnböcker av författaren...

Hur många stridsflygplan har Sverige?

För sjuttio år sedan hade Sverige ett av världens...

Mobila tech-trender som kommer påverka iGaming-branschen

Tech och iGaming är två branscher som båda är under ständig utveckling. Håller du koll på våra tekniknyheter så har du sett att det...

Hur VR och AR revolutionerar spelindustrin

Det pratas ofta om VR och AR när det kommer till olika branscher. Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) har revolutionerat många industrier,...

Mattias Flink – en militär blir massmördare

Masskjutningar har blivit allt vanligare i hela världen. De som utför dessa avskyvärda dåd tycks få inspiration från varandra. Sociala medier hjälper till att...